Bestuursopzichter Asoiti krijgt steun in herstel reputatie
30 Oct 2013, 05:30
foto
Cyrano Asoiti


Bestuursopzichter van Albina, Cyrano Asoiti, wacht nog steeds op antwoord van minister Stanley Betterson. Hij is in een brief van districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe van Marowijne op 9 oktober met onmiddellijke ingang ter beschikking gesteld van de minister. Asoiti moet de dienstwoning per 31 oktober ontruimen. Meer dan 180 personen uit Albina hebben een petitie ingediend bij ressortleider Wilfred Jordan om te protesteren tegen de ontheffing.

Asoiti zegt aan Starnieuws dat hij drie jaar geleden, bij zijn aanstelling, ingetrokken is in de dienstwoning. Hij heeft geen andere plek om te gaan. Als reden voor zijn ontheffing geeft de dc aan dat hij ontheven is uit zijn functie om zijn 'algemeen gedrag'. Sondrejoe zegt dat er gesprekken hierover gevoerd zijn met Asoiti maar er is geen verandering in zijn gedrag gekomen. Daarom is er geen sprake van samenwerking met alle gevolgen van dien.

Rancune
"Ik weet niet wat de dc bedoelt met algemeen gedrag. Ik heb hem steeds gerapporteerd over de situatie in Albina en over de werksfeer. Mijn goede naam en eer worden door het slijk gehaald. Ik zit in verschillende organisaties in Albina. Ik ben niet bekend als iemand met een 'gedragsprobleem'. Daarom staan zoveel mensen achter mij. Meer dan 185 mensen hebben de petitie getekend", zegt Asoiti.

In de petitie wordt gevraagd aan de dc om zijn beslissing terug te draaien. Aangehaald wordt dat Asoiti niet uit de woning kan worden gezet, "want hij is nog steeds mens". De bestuursopzichter zegt dat er uit rancune wordt gehandeld. De dc is van ABOP en ik ben van de BEP. "Nu die twee partijen uit elkaar zijn, betekent het niet dat we op bestuurlijk niveau niet gewoon ons werk kunnen doen", stelt de ambtenaar die bezig is met zijn hbo-opleiding bij IBAS (Informatie Bestuurs Ambtenaren Suriname). Hij hoopt dat er zo snel mogelijk een oplossing komt, want donderdag is het al 31 oktober en dan moet hij van Sondrejoe het huis hebben ontruimd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May