Laarwijk verzoekt Betterson sluis gauw te repareren
31 Oct 2013, 08:00
foto
Sluis te Laarwijk staat op instorten.


De bewoners van Laarwijk zijn bang dat als de sluis niet gauw gerepareerd wordt, het dorp niet meer zal bestaan. De sluis staat op instorten. Zij vragen minister Stanley Betterson om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Twee weken terug heeft Betterson samen met de districtscommissaris van Commewijne Ingrid Karta-Bink en de bestuursdienst de plantagebewoners een bezoek gebracht. De bewindsman beloofde dat de sluis zal worden aangepakt. De bewoners zijn zeer bezorgd over de situatie. De meeste mensen leven van landbouw. De landbouwers zijn bang dat hun gewassen zullen worden vernietigd.

''Wij hebben niet veel problemen hier. Als aan de infrastructuur wordt gewerkt zijn we al blij. Voor de rest gaat het goed. Onze plantage moet bestand zijn tegen het water dat langzaam maar zeker binnendringt'', zegt Ashna Mahadewsing aan Starnieuws. De bewoners zijn bang dat de minister zich niet aan zijn belofte zal kunnen houden door de bureaucratie binnen de overheid. Ze hopen dat de autoriteiten aandacht besteden aan dit probleem. De plantage telt ruim tweehonderd personen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May