Mensenrechten workshop voor grotere bewustwording
28 Oct 2013, 08:00
foto


‘Internationale mensenrechten en duurzame ontwikkeling’ is de workshop die vandaag begint in Hotel Torarica. Overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van ngo’s van Suriname, Guyana, Trinidad en Tobago en het Caricom Secretariaat buigen zich gedurende drie dagen over dit onderwerp.

De workshop moet de deelnemers bewust maken van de nieuwe en opkomende kwesties gerelateerd aan het internationaal stelsel van de mensenrechten en zijn koppelingen om duurzame ontwikkelingsdoelen binnen de zuid- Caribische regio te stimuleren.

De organisator hoopt verder op een grotere bewustwording en vaardigheden voor economische, sociale en culturele belangenbehartiging onder de participanten en de uitvoering daarvan op nationaal niveau. De workshop moet ook bijdragen aan de capaciteitsversterking van de deelnemers opdat ze de verplichtingen op nationaal niveau kunnen nakomen door periodieke rapportages op te stellen en in te dienen bij de verschillende internationale mensenrechtenorganisaties.

Het Instituut voor Internationale Betrekkingen organiseert de workshop. Het doel van deze internationale organisatie is om op regionaal niveau trainingen voor overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van ngo’s te organiseren. De training met zo’n 30 deelnemers uit de drie landen wordt woensdag afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May