Santokhi: China wil niet zo een groot ziekenhuis financieren
28 Oct 2013, 00:00
foto


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft op een vergadering van zijn partij vrijdag op Houttuin meegedeeld dat China niet van plan is het ziekenhuis van Wanica volgens het concept van de regering te financieren. Dit project is volgens hem op losse schroeven.

Santokhi om verduidelijking gevraagd over deze uitspraak op het politieke podium, zegt aan Starnieuws dat de regering een groot ziekenhuis wil bouwen met driehonderd kamers. "Mijn informatie is dat China een schenking wil doen voor een ziekenhuis met zestig kamers", zegt de politicus. Indien de regering geen veranderingen zal aanbrengen, zal het project volgens Santokhi niet gefinancierd worden door China. President Desi Bouterse heeft diverse keren aangekondigd dat in deze regeerperiode het ziekenhuis van Wanica zal verrijzen.

Start 25 november
Aanvankelijk zou het ziekenhuis komen aan de Indira Gandhiweg op Lelydorp. De topman van San International Group en Lelystaete, Hemant Bobby jr. Jaikaran stelde tien ha terrein hiervoor ter beschikking in ruil voor andere percelen. Het bord werd op 12 oktober 2012 onthuld door de president.

In februari dit jaar werd meegedeeld dat het ziekenhuis niet meer opgezet zal worden aan de Indira Gandhiweg, maar in het ressort Houttuin te Vredenburg serie B. De overheid heeft een terrein gekregen van stichting NV Centaurus van de ondernemer Sarwen Poenai. De president heeft op 5 oktober te Domburg aangekondigd dat op 25 november begonnen zal worden met de bouw van het ziekenhuis te Vredenburg. "Het gaat niet om een poli, maar een modern Academisch Ziekenhuis", zei het staatshoofd. De bodem is door een Chinese delegatie goedgekeurd. De infrastructuur moet nog in orde gemaakt worden. Daarnaast zijn nog enkele andere voorwaarden gesteld waaraan de regering moet beantwoorden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May