142 kandidaten voor het Jeugdparlement (update)
27 Oct 2013, 11:30
foto
Aanwezigen bij de bekendmaking van de kandidaten van het Nationaal Jeugdparlement.


142 jongeren zullen dingen naar de 29 zetels van het Nationaal Jeugdparlement. Zaterdag zijn de namen van de kandidaten die door de selectieprocedure zijn gekomen, bekendgemaakt in Theater Unique. In een overvolle zaal keken de tieners reikhalzend uit naar het resultaat van de kiescommissie. De verkiezing wordt op 10 december gehouden.

De kiescommissie, onder leiding van Maya Fokké-Manohar, is gelijk na de kandidaatstellingen in de districten begonnen met het screenen van de verschillende kandidaten. Wie niet voldeed aan de eisen, zoals genoeg ondersteuning, viel buiten de boot. De jeugdigen die aan alle criteria voldeden, werden beloond met een hartelijk applaus. Enkele districten zoals Commewijne en Para hadden geen uitvallers.

Het werk begint nu
Nu de kandidaten bekend zijn geworden, start het echte werk. Alle jongeren die zich kandidaat hebben gesteld, moeten nu het veld intrekken. Ze moeten bewijzen dat ze het waard zijn om gekozen te worden voor het jeugdparlement, zodat ze voor hun doelgroep kunnen werken. De minister van Sport- en Jeugdzaken Ismanto Adna zei blij te zijn met de participatie van de jongeren. Hij zei veel waarde te hechten aan participatie van jeugdigen.

De minister wees de jongeren er op dat elke kandidaat nu flink lobbywerk moet doen om in het jeugdparlement te komen. Hij benadrukte dat de jongeren ook als taak hebben om te controleren of de regering het jeugdbeleid dat geformuleerd wordt, werkelijk uitvoert.
Van alle districten was alleen de districtscommissaris van Commewijne Ingrid Karta-Bink aanwezig. Ook parlementariër Oesman Wangsabesari was er om zijn zoon te ondersteunen, die zich kandidaat heeft gesteld voor het jeugdparlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May