Dc Ramdhani wil weten wat er in zijn district gebeurt
27 Oct 2013, 05:00
foto
Dc Aroenkoemar Ramdhani maakt van zijn hart geen moordkuil. Hij wil als verantwoordelijke van het district weten wat er gebeurt. Minister Rabin Parmessar kreeg een boodschap mee voor de regering. (Beeld:
René Gompers)


"Zolang we langs mekaar werken gaan er geen oplossingen komen in de problemen waarin we zitten!" merkte districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, fel op tijdens een 'krutu' in Kalebaskreek zaterdag. "De organisaties op het kabinet van de president en de vicepresident werken niet samen met de districtscommissarissen. In het decentralisatieproces is het heel belangrijk dat we niet langs elkaar werken. De dc moet weten wat er in zijn district gebeurt. Er moet samenwerking zijn!"

Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken die op werkbezoek was in het dorp, kreeg de opdracht mee om zijn collega's op het hart te drukken om de districtscommissarissen op de hoogte te stellen van hun plannen. Parmessar was zich gaan oriënteren op de plek waar een nieuwe school verrijst. Die was tijdelijk stopgezet maar de minister heeft ervoor gezorgd dat de werkzaamheden hervat worden vanaf maandag. Ook waren plannen gemaakt om de naschoolse opvang in het dorp op te zetten. Er was reeds materiaal aangevoerd om een keuken op te zetten. Materiaal dat ondertussen "links ligt en bederft".

Langs elkaar heen werken
Het kan er bij Ramdhani niet in dat het cement dat bestemd was voor de bouw van de keuken, ligt te verharden. Hij stelde dat als voorbeeld van het langs elkaar heen werken. "If me ben sabi had ik ermee kunnen werken. We hebben 340 ambtenaren. Saramacca doet het heel goed in het decentralisatieproces. Ik kan veel doen. Als ik op de hoogte was gesteld door de verschillende instanties da unu no bo habi den problema disi."

Even later diende zich tijdens de vergadering een ander voorbeeld aan. Eén van de wensen van de bewoners is om televisiebeelden te ontvangen. Ramdhani heeft schriftelijk contact gehad met Shirley Lackin, manager bij de STVS. Zij zegde toe dat binnen niet al te lange tijd een oplossing zal komen. De pogingen echter van het Bureau Volkscontacten om voor televisiebeelden te zorgen zijn niet succesvol geweest.

Voorzichtig worden
Bouwbedrijf Ajoeb die de school opzet stuit op wat weerstand bij de uitvoering omdat sommige dingen niet overeenkomen met gemaakte afspraken en beloftes gedaan door de 'organisaties op het kabinet van de president' en de lokale bevolking. Er is ook niets op schrift gelegd waarop de belanghebbenden zich kunnen beroepen. Afgesproken is dat de school in februari 2014 afgebouwd zal zijn. Ook worden de werkzaamheden hervat om de oude veersteiger te Boskamp te vervangen. Die waren ook gestaakt door achterstallige betalingen. Er komt een moderne aanmeerplaats geschikt voor korjalen en vissersboten.

"Laat de dc's weten wat er in hun district gebeurt, zodat we dat kunnen doorgeven aan de 'dr' de 'rr' en de werkarmen" pleitte Ramdhani bij de delegatie die met Parmessar was meegereisd. "Je wordt als districtscommissaris heel voorzichtig als je merkt dat een organisatie ergens bezig is, je weet niet wie ze zijn, wie de aannemer is, wie de directie voert en vanwaar het geld komt. Dan ben je voorzichtig."

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May