Kuil op de weg funest voor verkeersslachtoffer
25 Oct 2013, 02:00
foto


De verdachte Sohorabali D. beweerde donderdag op de zitting dat hij moest uitwijken voor een kuil met een diameter van 1 meter, waardoor hij op de rijhelft van de tegenligger terechtkwam. Bij de aanrijding die veroorzaakt werd, raakten de bromfietser en de bijrijder zwaargewond. De bijrijder overleed aan de opgelopen verwondingen. Dit ongeval vond plaats aan de Sophia’slustweg in het district Wanica op 21 juni.

Op de rechtszitting werden twee agenten gehoord door rechter Danielle Karamatali. Volgens de agent had de vrouw van de verdachte zich in de eerste instantie aangemeld als te zijn de bestuurder van het voertuig. Volgens de agent reed de verdachte met een snelheid van tussen de 100 en 110 km/u. Ook verklaarde de politieman dat de verdachte vrijwillig de verklaringen aflegde.

Sohorabali had verklaard aan de politie dat hij hard reed, omdat zijn vrouw gebeld had en gezegd zou hebben dat zij achtervolgd werd door iemand. Zo belandde hij in de kuil. Volgens de verdachte zag hij de bromfietser niet aankomen, omdat deze geen licht had.
De rechter vroeg aan de agent of de lichten van de bromfiets in tact zijn. De politieman verklaarde dat de koplamp heel is. “Is de verlichting gecheckt? Want ook al is de koplamp heel, wil dat nog niet zeggen dat deze in tact is”, stelt Karamatali. Deze zaak zal op 14 november verder behandeld worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May