Buitenlandse studenten doen vrijwilligerswerk
24 Oct 2013, 10:00
foto
Studenten van het Sint-Gabriël College uit Boechout, Antwerpen.


Twintig Belgische leerlingen van 16 tot 18 jaar zullen zich gedurende 4 dagen inzetten voor sociale instellingen. De studenten van het Sint Gabriël College in Boechout, Antwerpen komen vandaag in Suriname aan.

Het gaat om een inleefreis voor de derdejaarsstudenten van het College. Van 26 tot en met 29 oktober krijgen zij een beeld van vrijwilligerswerk in Suriname. Onder begeleiding van hun docenten zullen de Belgische studenten zich inzetten bij huize Betheljada, kinderhuis Lobi Pikien, Weid mijn Lammeren, Unu Pikin en kinderhuis Arya Dewaker. Er zullen sport, spel en creativiteitsprojecten worden uitgevoerd. Het gaat om de tweede groep studenten.

De eerste groep studenten uit Nederland heeft de reis achter de rug en is van de week vertrokken. Vier studenten hebben na drie weken rondreizen in Suriname gewerkt bij Stichting Unu Pikin. Ze hebben schoolmeubilair geschuurd en gelakt en computers gebruiksklaar gemaakt. Ook hebben de studenten 500 euro gedoneerd aan Unu Pikin voor de aanschaf van stoelen voor de OS Hockeystraat.

Stichting Projecthulp Suriname
Deze ontwikkelingsprojecten vinden plaats door bemiddeling van Stichting Projecthulp Suriname (SPS). Er worden enthousiaste en gekwalificeerde vrijwilligers uit Nederland en België geplaatst voor de projecten. Voor oktober zijn er twee groepen die zich op vrijwillige basis zullen inzetten voor diverse SPS-projecten.

SPS is een onafhankelijke stichting voor en door vrijwilligers en bestaat sinds 2005. De projecten die SPS in Suriname ondersteunt, moeten bijdragen aan de sociale en/of economische ontwikkeling van het land. SPS gaat de samenwerking bij de projecten aan voor de lange termijn en streeft naar continuïteit in de plaatsing van vrijwilligers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May