Training moet Suriname REDD+ gereedmaken
24 Oct 2013, 02:00
foto
Algemeen directeur van Conservation International Suriname, John Goedschalk, samen met stafleden. (Foto: Conservation International Suriname)


Algemeen directeur van Conservation International Suriname, John Goedschalk, verwacht meer aanbiedingen van financiering en ondersteuning om Suriname klaar te stomen voor REDD+. Een WISE REDD+ project van Conservation International Global is goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en zal in diverse landen worden uitgevoerd.

In Suriname voert Conservation International ondersteund door de UNDP en Nimos het project uit. Het plan moet resulteren in de gemeenschappelijk creatie van een proces om de gemeenschapsbetrokkenheid te bevorderen. De capaciteitstrainingen beginnen in de tweede helft van het volgende jaar. “Na een periode van grondige voorbereiding en evaluatie van de huidige situatie, zullen meetings worden gehouden met de overheid en leiders van de inheemse en tribale volkeren,” schrijft Conservation International Suriname in een persbericht. Na een serie workshops zal het project worden geëvalueerd en “zullen de resultaten nauwkeurig in kaart worden gebracht.”

Het verzoek om een training te ontwikkelen voor de verschillende entiteiten komt van de inheemse en tribale gemeenschappen en is omschreven in Surinames Readiness Preparation Proposal. De bedoeling is dat de trainingen met name ervoor zorgen dat overheidsfunctionarissen beter in staat zijn awareness op het gebied van natuur en klimaat op een effectieve en respectvolle manier tot stand te brengen. Ook moeten ze de REDD+ specifieke zaken in de juiste context kunnen plaatsen gedurende consultaties en dialogen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May