Spaarplan en pensioen voor Rosebel medewerkers
24 Oct 2013, 00:00
foto


Rosebel Gold Mines/Iamgold en de werknemersorganisatie bij het bedrijf hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met verzekeringsmaatschappij Assuria voor een spaarplan en lijfrentepensioen. Iamgold/Rosebel stopt voor de periode 2011 tot en met 2013 US$ 2.3 miljoen in het plan. Dit is een gezamenlijke bijdrage van bond en directie tot minimaal tien procent. De werknemers hebben daarnaast de vrije keus te participeren in internationale beleggingsfondsen.

De plannen voor deze overeenkomst zijn al in 2011 begonnen. Nationaal en internationaal is gekeken naar soortgelijke plannen en er zijn analyses gemaakt voor de haalbaarheid hiervan. De keuze is uiteindelijk gemaakt voor een spaarplan en lijfrente. Gekozen is voor Assuria die genoeg deskundigheid en ervaring in huis heeft. Bij deze verzekeringsmaatschappij lopen ruim 165 van zulke overeenkomsten.

Directie en bond bij Iamgold/Rosebel hebben aangegeven dat dit een belangrijke mijlpaal is. Alle werknemers van het bedrijf komen meteen in aanmerking om in het plan te worden opgenomen.
Assuria heeft als rol het opzetten en beheren van het fonds, het doen van een jaarlijkse verantwoording naar de partners en het uitkeren van de gelden. De startdatum van het fonds is oktober 2013 voor negentig procent van het aantal medewerkers, dat neerkomt op 1273.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May