Nieuw bestuur claimt bond Dak- en Thuislozen
24 Oct 2013, 08:00
foto


Bij het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) claimt een deel van de leden samen met een bestuurslid dat er een nieuw bondsbestuur is gekozen die de rechtmatige vertegenwoordiger is van de leden. Volgens de groep is de leiding van het ministerie van Volksgezondheid op 18 oktober akkoord gegaan met het kiezen van een nieuw bestuur.
De groep zegt in een schrijven aan Starnieuws dat zij op 4 oktober per brief de ‘gewezen voorzitter Murwin Leeflang, heeft bedankt. Deze brief zou zijn ondertekend door de contribuerende leden. Dit zou zijn gebeurd nadat Leeflang geen gehoor heeft gegeven om binnen een week een algemene ledenvergadering te beleggen.

Leeflang beweert het tegendeel
Leeflang ontkent te zijn afgezet volgens de juiste procedures en claimt op zijn beurt nog steeds, samen met zijn bestuur de rechtmatige vertegenwoordiger te zijn van de bond bij het bureau. Naar zijn zeggen heeft hij niet op 4 oktober maar afgelopen maandag een brief ontvangen. “De bond telt 45 leden. Het gaat om slechts 19 personen die ontevreden zijn over ingehouden gelden en andere zaken. De rest van de bond is nog in tact. Overigens is er geen enkele juiste procedure gevolgd om mij te kunnen afzetten”, zegt Leeflang. Volgens hem heeft hij pas nog onderhandeld met de directie van het bureau in de kwestie van ingehouden gelden, betalingen van salarissen en andere belangen van het personeel.

De nieuwe groep zegt in het schrijven dat er zwaarwichtige redenen zijn geweest om Leeflang af te zetten. Sinds de oprichting in maart 2011 zouden de leden trouw hun contributie hebben gestort op de rekening van de Bond in oprichting BDT. Echter is gebleken dat de bond statutair nooit heeft bestaan en ook niet is aangesloten bij de Moederbond. Herhaalde verzoeken om inzage te krijgen in het financieel beheer van de vakbond is steeds geweigerd. Ook zou Leeflang niet zijn opgekomen voor de belangen van de leden, zoals het wensenpakket, verplichte verzekering en andere zaken. Volgens de groep bestaat er gewoon geen collectieve arbeidsovereenkomst. Het ergste is volgens de groep dat het rekeningnummer van de bond van BDT een persoonlijke giro rekening blijkt te zijn van Leeflang.
Leeflang ontkent ten stelligste deze aantijgingen. Volgens hem heeft BDT geen rechtspersoonlijkheid en werd een rekening van vakcentrale C-47 gebruikt tot zolang de bescheiden van de bond in orde zijn gemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May