LVV en Lions Club Kwatta houden 8ste landbouwtentoonstelling
23 Oct 2013, 01:00
foto
Humphrey Warsodikromo, Enrique Ralim (voorzitter organisatiecommissie LVV) en Anand Mahabier van de Lions Club Kwatta.


"Continuïteit, Kwaliteit en Kwantiteit, randvoorwaarden voor de ontwikkeling van de agrarische sector." Dit is het thema van de achtste landbouwtentoonstelling die dit weekend in het Flamboyantpark wordt gehouden. Het driedaagse evenement wordt gehouden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Lions Club Kwatta.

Vanaf 25 tot en met 27 oktober zullen veertig ondernemingen hun diensten of producten 'showen' aan het publiek. Bedrijven op het gebied van de land- en tuinbouw, vee- en sierteelt, visserij, bijenkwekerij, landbouwmachines en transport zullen laten zien wat hun bijdrage is aan aan de ontwikkeling van de agrarische sector.

Biologisch planten
Humphrey Warsodikromo, coördinator bij LVV, deelde mee dat het ministerie heel goed vertegenwoordigd zal zijn op de beurs. "We hebben een hele 'straat' van waar wij voorlichting zullen geven. Wij gaan extra aandacht besteden aan het biologisch planten. We moeten af van de chemische middelen die de gezondheid bedreigen." De organisatie zal ook dit jaar het beste product belonen. Een belangrijke voorwaarde is de gezonde en veilige manier waarop het product tot stand is gekomen.

Anand Mahabier, chairman van Lions Club Kwatta, geeft aan dat de beurs naast voorlichting, bedoeld is als fundraisingsactiviteit. Een hoogtepunt is de 'Duck Curry Competition' die op zondag wordt gehouden. Een van de activiteiten waar er dringend fondsen voor nodig zijn is de kinderdagviering in december. Meer dan driehonderd kinderen zullen bedacht worden door de club. De tentoonstelling wordt afgesloten met 'live' muziek van een band.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May