Bouterse moet zich nu verontschuldigen bij Tjin-A-Tsoi
22 Oct 2013, 10:45
foto
Advertentie Arthur Tjin-A-Tsoi in de Ware Tijd van 5 oktober.


Nu is het de beurt van president Desi Bouterse om zijn verontschuldiging aan te bieden aan assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi. De parlementariër kreeg per deurwaardersexploot een brief van de advocaat van Bouterse, Jennifer van Dijk-Silos. Hierin stelt Silos hem namens haar cliënt in gebreke. Hij zou het rechterlijke vonnis niet volledig hebben uitgevoerd omdat hij volgens Silos alleen in Times of Suriname zijn verontschuldiging zou hebben aangeboden. Silos laat weten dat de dwangsom opgelopen is tot SRD 1.2 miljoen.

Tjin-A-Tsoi heeft echter in de dagbladen: de Ware Tijd, De West en Dagblad Suriname op 5 oktober zijn verontschuldiging aangeboden door een advertentie te plaatsen. Op 7 oktober verscheen de advertentie in Times. Hij moest zich verontschuldigen over dat het niet op waarheid berust dat Bouterse het jacht 'Seadog' heeft gekocht. "Laat Silos maar het geld bij me komen halen", zegt Tjin-A-Tsoi.

Silos met de advertenties in de dagbladen geconfronteerd, zegt aan Starnieuws dat zij deze blunder heel pijnlijk vindt. Zij heeft van het kabinet van de president de informatie gekregen dat Tjin-A-Tsoi de advertentie nog niet geplaatst had in alle dagbladen. De advocaat merkt op dat het bij de president niet om de dwangsom gaat maar om de verontschuldiging. "Ik zal namens mijn cliënt ook per deurwaardersexploot de verontschuldigingen aanbieden aan de heer Tjin-A-Tsoi. De informatie die ik gekregen heb, is niet correct", geeft Silos ruiterlijk toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May