Verdachte ontkent bedreiging penitentiair ambtenaar
22 Oct 2013, 08:00
foto


Giovanni P. ontkent een penitentiair ambtenaar (pa) tijdens zijn detentie bedreigd te hebben. Op de rechtszitting werden maandag twee pa’s gehoord; het slachtoffer en een collega. Beiden verklaarden dat de verdachte de penitentiair ambtenaar met de dood bedreigd had.

Op 14 juni kregen de ambtenaren de opdracht om de kamers van de gedetineerden te visiteren, omdat er mobiele telefoons aanwezig zouden zijn. “Bij de visitatie troffen wij bij de verdachte een zwarte cellulair en een kapotte schaar aan. Eerder, in april, had ik ook een ander toestel al in beslag genomen bij hem", zei de penitentiair ambtenaar. "De gedetineerden begonnen vies en vuil uit te schelden. De verdachte merkte op dat wij zijn kamer moesten dweilen. En hij zei dat ik duizend keer een aangifte mocht doen en dat hij mij zou vermoorden als hij op vrije voeten komt”, verklaarde het slachtoffer.

Opgezette zaak
Volgens Giovanni P. heeft juist het slachtoffer hem bedreigd en niet-humanitaire uitlatingen gedaan. Ook zou de penitentiaire ambtenaar hem een bijnaam hebben gegeven. De verdachte gaf aan dat hij aangifte bij de onderdirecteur heeft gedaan. Ook vond de verdachte dat de pa’s een goed verhaal hebben opgezet.
De collega die getuigde, verklaarde dat de controle samen met nog vier anderen werd uitgevoerd. Ook waren er andere gedetineerden bij toen de pa’s met de grond gelijk gemaakt werden. Zij moesten een heleboel krachttermen aanhoren.

De verdachte beweerde dat hij niet gezegd had dat de pa’s de kamer moesten dweilen. “Zij hebben niets bij mij gevonden. Dit is een opgezette zaak om mij te bezwaren”, beweerde Giovanni P. Op 18 november zullen er meer getuigen gehoord worden in deze zaak. Ook zal de verdachte op deze dag gehoord worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May