ILO-delegatie voert gesprekken met sociale partners
21 Oct 2013, 18:00
foto
De ILO-delegatie is ontvangen door minister Michael Miskin van ATM. (Foto: voorlichting ATM)


Het Decent Work Country Program van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO moet voor mannen en vrouwen de mogelijkheid creëren om passend werk en inkomen te verwerven. Een delegatie van het ILO-Office Trinidad en Tobago, het bureau van de ILO voor het Caribische gebied, is tot en met 23 oktober in het land om met sociale partners te praten over het ontwikkelen van het programma voor Suriname. De delegatieleden zijn vanmorgen ontvangen door minister van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM), Michael Miskin.

Miskin heeft met de afgevaardigden het conceptprogramma dat door consultant Steven MacAndrew is ontwikkeld, besproken. MacAndrew is door het ministerie aangetrokken om te assisteren bij het opzetten van het programma voor Suriname. Hij heeft hiervoor gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging.

Fatsoenlijk werk
Het Decent Work Country Program tracht de negatieve sociale effecten van globalisering te bestrijden en beoogt fatsoenlijk werk voor iedereen. Om dit te bereiken wordt tripartisme en sociale dialoog bevorderd in lidlanden. Er wordt extra nadruk gelegd op het tot stand brengen van fundamentele arbeidsnormen en het vergroten van de dekking en effectiviteit van sociale bescherming voor iedereen, licht de voorlichting van ATM toe.

De delegatie zal verder gesprekken voeren met de vakbeweging en het bedrijfsleven. De delegatie bestaat uit Reynold Simons, Sandra Agarrat, Anne Knowles, Piere-François Recoing en Paula Robinson. Miskin werd bijgestaan door waarnemend directeur Jimmy Belfor, onderdirecteur Arbeidsmarkt, Claudette Hiwat, waarnemend onderdirecteur Arbeidsinspectie, Glenn van der San en de beleidsfunctionarissen Glenn Piroe, Joan Rellum en Rita Henry.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May