Oplichter vindt slachtoffers op Facebook en via ‘Ping’
21 Oct 2013, 15:52
foto
De verdachte oplichter Louis Dandel in zijn 'uniform' (Foto: KPS)


De 27-jarige Louis Dandel is vrijdag door de recherche van het bureau Nieuwe Haven gearresteerd. Hij wordt verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte, meermalen gepleegd. Dandel deed zich onder andere voor als politieambtenaar, werkzaam bij het Arrestatie Team en/of de Anti Terreur Eenheid. Hij vond zijn slachtoffers op Face-Book en via Black Berry Messenger (z.g.n Ping).

Op Facebook en via de Ping deed hij zich voor als 'Sefania', die een broer zou hebben bij de politie. Deze broer had zogenaamd contacten die de mensen tegen betaling konden helpen aan rijbewijzen en grondpapieren. Als de slachtoffers akkoord gingen met de voorgestelde betaling, ontving Dandel persoonlijk het geld dat hij echter voor zichzelf gebruikte.

Bij het ophalen van de gelden ging hij gekleed in een uniform dat qua kleur en patroon sterke gelijkenis vertoont met het uniform dat gebruikt wordt bij het Arrestatie Team en de Anti Terreur Eenheid van de politie.

De politie vermoedt dat deze verdachte meer slachtoffers heeft gemaakt. Zij die nog geen aangifte hebben gedaan, worden opgeroepen dit alsnog te doen. De nummers waarmee de verdachte contact maakte met zijn slachtoffers zijn: 8162425/ 8380296/ 7440910/ 8212811/ 8917355/ 8860852. Louis Dandel is oud-bekende van de politie, geeft de voorlichting van de politie aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May