PDO gaat voor een zetel in Commewijne
21 Oct 2013, 07:00
foto
PDO-topper Martin Atencio


De Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), wil net zoals de ABOP een van de vier zetels van dit district bemachtigen. PDO-topper Martin Atencio zegt dat hij op de kandidatenlijst zal staan van Commewijne bij de komende verkiezingen. De partij onder leiding van ex-minister Waldi Nain die uit Pertjajah Luhur komt, moet nog officieel geproclameerd worden.

Atencio zegt aan Starnieuws teleurgesteld te zijn in het gronduitgiftebeleid van de regering. Hij meent dat de regering niet heeft gedacht aan de sociaal zwakkeren. Zo wachten personen in Commewijne al decennia op bereidverklaringen. "Deze president had beloofd aan ons dat als hij aan de macht zou komen, er nooit een probleem zou zijn met gronden. Hij zou alle zaken die misliepen, aanpakken. Daarom hadden wij op hem gestemd. Ik ga je eerlijk zeggen dat ik een NDP’er was, maar dat ben ik niet meer, omdat deze regering niet voor het volk werkt’’, zegt Atencio.

Ook PL krijgt van langs
Atencio heeft ook geen goed woord over voor Pertjajah Lubur (PL), de grootste partij in Commewijne. Volgens hem heeft de PL nauwelijks wat kunnen presteren voor haar achterban in dit district. Hij ergert zich aan de uitspraken van PL-voorzitter Paul Somohardjo die enkele maanden terug ABOP erop wees dat deze in de visvijver van de PL bezig is te vissen. "Commewijne is geen visvijver en u bent geen hengelaar, meneer Somohardjo. Noem Commewijne geen visvijver, want de mensen daar zijn geen vissen, vooral hoe u niets voor deze mensen hebt gedaan’’.

"Elke burger heeft het recht de regering op haar vingers te tikken, als ze haar werk niet goed doet. Ook als ik fout ben, mogen mensen mij aanspreken. Zo alleen kunnen we praten van een democratie’’, stelt Atencio. Hij zegt dat elke actie die hij in het verleden heeft gevoerd hij altijd uit eigen middelen heeft bekostigd. "Het was niet de NDP die ons heeft bijgestaan. Elke belanghebbende die de actie ondersteunde, financierde zelf alles. Zelfs voor onze bussen, eten en drinken moesten we betalen. Wij moesten van de NDP horen dat zij niet in het bewind waren en dat ze daarom geen middelen konden vrijmaken voor ons. Maar nu ze zelf aan de macht zijn, zijn ze hun eigen woorden vergeten’’, zegt Atencio teleurgesteld. Hij is ervan overtuigd dat hij stemmen zal binnenhalen in het district. Vooral teleurgestelde ex-PL'ers en NDP'ers zouden deel uitmaken van deze partij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May