Negen jaar cel voor moord op vriendin
16 Oct 2013, 12:40
foto


Henry A.(30) gaat voor negen jaren de bak in, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Rechter Alida Johanns heeft maandag op de rechtszitting het vonnis opgelegd. De veroordeelde heeft op 17 december vorig jaar zijn vriendin Monalisa Prince (25) met drie messteken vermoord aan de Hewittstraat.

Officier van Justitie, Cynthia Klein, had twaalf jaar geëist. In de eerste instantie had Henry A. een andere verklaring afgelegd. Hij beweerde dat hij het slachtoffer na een ruzie had gestoten naar de grond, omdat Prince hem achterna zat met een mes. Hij ontweek haar, maar zij bleef terugkomen met het mes. Hij werd kwaad en stak haar toen neer met het mes. Hij verklaarde dat hij haar niet dood wilde, omdat hij van haar hield. Uit de psychologische en psychiatrische rapporten blijkt dat de feiten hem volledig mogen worden toegerekend. Het slachtoffer overleed door een shock, nadat zij veel bloed had verloren.

Later bekende Henry A. dat hij uit boosheid zijn vriendin had gestoken met het mes. Hij had niet de intentie om haar te vermoorden. Toen hij merkte dat zij dodelijk was geraakt, werd hij paniekerig en vluchtte.

Advocaat Anastacia San A Jong vond dat er twijfels waren in deze zaak. Het mes werd op het aanrecht gevonden, terwijl de veroordeelde verklaarde dat hij het moordwapen op de grond had gegooid. Het slachtoffer werd ook naakt aangetroffen, terwijl Henry A. beweerde dat hij haar gekleed had achtergelaten. Bij het slachtoffer waren eveneens nog twee personen langs geweest. De raadsvrouw eiste vrijspraak voor haar cliënt.

De rechter merkte op dat het gemis van Prince bij de familie er altijd zal zijn en dat zaken niet kunnen worden teruggedraaid. Zij ging voorbij aan de ontkenning van de man en vonniste hem op zijn volmondige bekentenis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May