Congres buigt zich over thema's met invloed op onderwijs
16 Oct 2013, 01:00
foto


Op 1 en 2 november wordt het eerste onderwijscongres op internationaal niveau georganiseerd. De Federatie van Instellingen Bijzonder Onderwijs in Suriname (Fibos) is verantwoordelijk voor het 'Suriname Internationaal Congres over Onderwijs'. Internationale deskundigen en lokale sprekers gaan tijdens het congres in op verschillende thema’s die wereldwijd invloed hebben op het onderwijs.

Het congres is voor leidinggevenden en directeuren van de bijzondere en openbare scholen. “Op alle niveaus mogen de schoolleiders participeren, van de basisscholen, voj- en vos-niveau. Ook beleidsmakers en leidinggevende van niet gouvernementele organisaties in de onderwijssector worden uitgenodigd voor deelname, zegt Mildred Demon, directeur Stichting onderwijs der EBGS.

Kwaliteitsverbetering
“Deze conferentie zal zich richten op strategisch management van de scholen. Het doel is dan de kwaliteitsverbetering van het onderwijs in het algemeen”, geeft Henry Blinker, de voorzitter van Fibos aan. De keynote speech 'Het Surinaams onderwijs in 2020', zal worden gehouden door de voorzitter van De Nationale Assemblee Jennifer Geerlings-Simons.

Bij Fibos zijn elf schoolbesturen aangesloten. Voor de totstandkoming van het congres is er samengewerkt met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en de Competitiveness Unit Suriname. Zevenhonderd mensen kunnen zich registreren voor deelname.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May