Reactie: De dubieuze rol van de presidentiële adviseurs
15 Oct 2013, 12:00
foto


Reactie op ingezonden artikel van Stanley Zaalman over de 'De dubieuze rol van de presidentiële adviseurs', verschenen op 11 oktober.

Beste Stanley,

De rode draad van jouw kritiek, wens ik volledig te ondersteunen. Het is wel van belang om je af te vragen waarom deze beleidsadviseurs zijn benoemd.

Deze president staat wat mij betreft als politiek strateeg op een zeer hoog niveau. Je kunt van hem denken wat je wilt, maar hij is een echte 'Dyadya-Kumbatei-Srananman' en heeft het beste met de republiek Suriname voor. Ik volg hem al heel lang erg intensief en ben tot de conclusie gekomen dat hij naast een bekwaam politieke strateeg ook een bijzondere staatsman is, die niet alleen aan de volgende verkiezing(en) denkt, maar ook aan de volgende generatie(s).

Ik steun je volledig in je oproep om meer vrouwelijke beleidsadviseurs te benoemen, maar dat is niet voldoende. Van wezenlijk belang is dat er ook 30ers en 40ers (zowel mannen als vrouwen) in de 'beleids-denktank' thuishoren. Deze 'jongeren' moeten met hun kennis van zaken voldoende tegenwicht bieden, zodat de president een juiste/betere afweging kan maken.

Ondanks het feit dat ik zelf een 65plusser ben, stoort het mij heel erg dat mijn generatiegenoten niet beseffen dat de wereld aan het veranderen is en zij voldoende ruimte moeten maken voor de jongeren in deze nieuwe wereld. Zij hebben hun tijd gehad en dienen het stokje over te dragen, zodat persoonlijke belangen 'hopelijk' kunnen worden vervangen door landsbelang.

Soso lobi,

Orlando Samson
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May