Tamsiran vindt 20 jaar assembleelidmaatschap welletjes
14 Oct 2013, 13:30
foto
Assembleelid Ronny Tamsiran


Assembleelid Ronny Tamsiran (ondervoorzitter Pertjajah Luhur) gaat na twintig jaar afscheid nemen van De Nationale Assemblee. Hij stelt zich niet meer verkiesbaar de komende verkiezingen. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws met het oog op Idul Adha morgen dat "Tamsiran zich opoffert voor jongeren".

Somohardjo deelt mee dat Tamsiran zich meer met partijpolitiek bezig zal houden. Na twintig jaar achter elkaar in het parlement te hebben gezeten, maakt hij plaats voor de jongeren. Het assembleelid heeft zich voornamelijk ingezet voor het district Commewijne, waar hij steeds is gekozen.

"Wij gaan op 9 november een groot feest voor Tamsiran organiseren. Wij zijn heel dankbaar voor de wijze waarop hij het parlementaire werk heeft verricht", zegt Somohardjo. Er zal dan ook een massameeting worden gehouden in Commewijne. Tamsiran zal zich wel herkiesbaar stellen voor het nieuwe bestuur van Pertjajah Luhur dat in december wordt gekozen. "Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen. Afgelopen weekend hebben we kernen geïnstalleerd in Nickerie", vertelt Somohardjo.

Over de politieke ontwikkelingen binnen de coalitie zegt de partijtopper dat hij nog niks heeft vernomen van president Desi Bouterse. "Ik wacht rustig af. De president was in het binnenland", merkt Somohardjo op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May