Controle trucks die houtblokken vervoeren in Kabalebogebied
12 Oct 2013, 17:00
foto


Districtscommissaris Armand Jurel van Kabalebo is bezig ordening te brengen in het ressort. Truckhouders die houtblokken vervoeren in het gebied van Apoera is aangezegd dat ze moeten voldoen aan de verkeersrechtelijke regels, waaronder keuring. Bij het vervoeren van de grote houtblokken dienen deze ook voorzien te zijn van oranje zwaailichten op het dak en moeten ze met stadsverlichting rijden.

De houtblokken dienen met zware kettingen van links naar rechts gebonden te worden. Dit is nodig voor de extra veiligheid op de openbare weg. De zware houtblokken mogen ook niet te ver uitsteken waarbij ze slepen over de weg. Binnenkort zullen de trucks in samenwerking met de keuringsdienst van de politie een gedegen keuring ondergaan. Ook zullen de chauffeurs gecontroleerd worden op hun rijbevoegdheid.

Deze maatregel is om de verkeersveiligheid op de weg van Wittagron naar Apoera op te voeren. Bij het rijden over de weg veroorzaken de trucks een enorme stofwolk, waardoor de overige weggebruikers nauwelijks zicht hebben. De politie zal regelmatig controle uitvoeren, meldt het Burger Informatie Centrum Kabalebo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May