Finale voetbaltoernooi 160 jaar Chinese immigratie
12 Oct 2013, 09:00
foto
Opkomst van de teams van KNTS (in blauw) en Wahaha tijdens het toernooi.


Met het oog op de viering van 160 jaar Chinese vestiging in Suriname, worden diverse activiteiten ontplooid. Vanavond vindt de finale plaats van het voetbaltoernooi in De Witte Lotus. Kong Ngie Tong Sang (KNTS) en Fujian komen tegen elkaar uit.

KNTS bestaat grotendeels uit spelers van zaalvoetbalteam Linco. Een deel van dit team speelt voor Walking Boyz Company (WBC). Een week geleden kwamen de spelers in de President’s cup uit tegen Inter Moengo Tapoe, maar hebben het onderspit moeten delven.

Fujian bestaat uit een aantal ex-spelers van KNTS. Maar beide teams staan vriendschappelijk tegenover elkaar. “Moge de beste winnen”, stelt captain Chico Ho van team Fujian. “Dit is zeker geen troostprijs als we hier winnen,” zei Marsiano Ronokarijo, captain van KNTS, want “het niveau is verrassend hoog met enkele hoofdklasse-spelers bij de diverse teams zoals Gino Brandon, Alberto Doesburg en Alfredo Finkie”.

Strijd om de 3e en 4e plaats
Om 19:00 begint de strijd om de 3e en 4e plaats tussen Whahaha en Aeolus. “We hebben helaas op penalty's verloren van KNTS” zegt Gary Chin, captain van Whahaha. “We stonden 2-2 en de verlenging leverde geen winnaar op. We moesten de strafschoppenserie nemen en daar verloren we 2-4. Helaas, maar volgend jaar zijn we weer van de partij.”

Ook bij de kwartfinale tussen Aeolus en Fujian moest er een verlenging aan te pas komen, maar daar maakte Fujian de klus af met 3-1. Alfredo Finkie was de man met 3 goals. Hij kon vanwege werk en andere verplichtingen niet eerder deelnemen aan dit toernooi dat al op 24 augustus 2013 was begonnen. Maar, “ik ben er klaar voor, Fujian gaat winnen”, zegt hij vol zelfvertrouwen.

De finale tussen KNTS en Fujian begint zaterdag om 20:30 en duurt tot 21:35. Na de wedstrijd vinden de prijsuitreikingen direct plaats.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May