Onderwijscongres reikt nieuwe kennis aan
11 Oct 2013, 11:00
foto


Suriname wil zijn leer- en ontwikkelproces van de schoolorganisatie een impuls geven. Een Surinaams Internationaal Congres over Onderwijs geeft stakeholders uit het onderwijsveld een podium om nationale en internationale kennis, inzichten en ervaringen uit te wisselen.

Deskundigen zullen het belang van nieuwe kennis over onderwijsontwikkeling aangeven. Het is essentieel om een leeromgeving te scheppen waarin competenties worden versterkt en uitgebreid. Met de inputs tijdens dit congres krijgt het onderwijsveld de kans om optimaal bij te dragen aan hervormingen op basis van internationale standaarden. Het onderwijs moet meegaan met de veranderende eisen en uitdagingen op de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw.

Het onderwijscongres heeft als thema ‘The future depends on what we do in the present!’ en wordt op 1 en 2 november in het KKF-centrum gehouden. Schoolleiders en directeurs van het basis, voj en middelbaar onderwijs zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst. Ook beleidsmakers en leidinggevenden van ngo’s in de onderwijssector kunnen meedoen aan het congres.

De Federatie van Instellingen Bijzonder Onderwijs in Suriname organiseert het geheel samen met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en de Competitiveness Unie Suriname. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons houdt de eerste inleiding ‘Het Surinaams onderwijs in 2020’.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May