Dieven kort na misdrijf aangehouden
08 Oct 2013, 15:20
foto


De voorlichting van politie meldt dat in drie afzonderlijke delicten, de daders niet lang na het plegen van het misdrijf zijn aangehouden. Drie jeugdige medeplegers van een diefstal voor een winkel aan de Sophia's Lustweg, zijn al in beeld gebracht en worden nog gezocht.

In het eerste geval gaat het om twee criminelen die vanmiddag, kort na hun daad, door een politieman en een militair zijn aangehouden. Zij hadden geprobeerd om een Braziliaan te beroven van een tas met persoonlijke spullen en een hoeveelheid ruw goud. Deze poging tot beroving vond plaats ter hoogte van het vliegveld van Zorg en Hoop. Het slachtoffer zou net in zijn auto stappen toen hij door de criminelen werd belaagd. Zij waren gewapend met een houwer. Omstanders schoten het slachtoffer te hulp en verijdelden de diefstal.

Gisteravond was het de 46-jarige Steven A. die op de kruising van de Suriname- en de Tapanahonystraat een 84-jarige man beroofde van zijn portemonnee. Een politie-eenheid was echter in de buurt en hield hem aan de Tuberoosstraat aan. Hij had de portemonnee met inhoud nog in zijn bezit.

Jeugdige dief gepakt
Gistermiddag hield de politie de 16-jarige R.D. aan nadat hij, samen met drie andere jeugdigen, een diefstal had gepleegd aan de Sophia’s Lustweg. Zij namen een som geld weg bij een man die uit een winkel stapte. Na hun daad renden zij weg. Toevallig reed de zoon van het slachtoffer met zijn auto voorbij. Hij en zijn vader gingen de dieven in de auto achterna.

Toen het slachtoffer en zijn zoon op een gegeven moment uit de auto stapten en naar de jongens liepen, werden zij met straatstenen bekogeld. Daarbij heeft de zoon van het slachtoffer een armfractuur opgelopen.

De politie die ondertussen was ingeschakeld, heeft R.D. dezelfde dag aangehouden. Zijn kompanen zijn bij hun woning opgespoord, maar er niet aangetroffen. De plaatselijke politie en de politie van de afdeling Jeugdzaken zullen samenwerken aan de aanhouding van de drie voortvluchtigen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May