Simons: Suriname en Georgië hebben elkaar iets te bieden
08 Oct 2013, 17:30
foto
De parlementaire delegatie onder leiding van voorzitter Jennifer Geerlings-Simons tijdens de ontmoeting met de president van Georgie Mikheil Saakashvili. (Foto: DNA)


De assembleedelegatie onder leiding van Jennifer Geerlings-Simons is onder de indruk van het dienstencentrum in Georgië. De delegatie werd ontvangen door president Micheil Saakasjvili en de onderminister van Buitenlandse Zaken. Suriname en Georgië kunnen samenwerken op het gebied van corruptiebestrijding, efficiënt maken van de overheid en onderwijs.

In een grote open ruimte komen dienstverleners en klanten bij elkaar, vertelt Simons in een ingesproken bericht vanuit Georgië. Mensen kunnen in vijftien tot twintig minuten hun paspoort in orde maken. Bedrijven kunnen zich gelijk registreren. Mensen kunnen hun eigen foto maken. Wie toch moet wachten, kan lunchen en de kinderen hebben een speelruimte. Georgië heeft een internationale prijs hiervoor gewonnen.

Tijdens het onderhoud met de president van Georgië werd aangegeven dat het belangrijk is om ingang te vinden in het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika. Het land is ook met Guyana bezig hierover. Georgië wil graag meer bekendheid krijgen in de regio. De parlementaire delegatie is tevreden over het bezoek en trekt de conclusie dat beide landen iets aan elkaar te bieden hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May