Saronkerk haalt geld op voor renovatie complex
07 Oct 2013, 01:00
foto
Bisschop Emilie Ritfeld doet een donatie. (Foto: Saronkerk)


Het huis van de Heer moet goed onderhouden worden; goed rentmeesterschap en goed beheer. Daarbij is steun nodig van burgers, vaklui maar bovenal Goddelijke ondersteuning om deze moeilijke onderneming te voltooien. Dit was de rode draad van de eredienst gehouden door bisschop John Kent zondag in de Saronkerk van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS). Hierna is de telethon begonnen voor de renovatie van het monumentale kerkgebouw, het opknappen van de belendende panden en het verfraaien van het complex.

De dienst is bijgewoond door vertegenwoordigers van de overheid, kerkelijke autoriteiten onder wie de preses van de Provincie Suriname, Renold Pansa. De dienst werd opgeluisterd door het Saronkerkkoor onder leiding van de dirigent Gerda Libretto.

Na het gebed en de zegenbede is er een aanvang gemaakt met de Telethon. Preses Pansa en echtgenote hebben met de overhandiging van hun gift het startsein gegeven voor de telethon. Ook Bisschop Emile Ritfeld die op maandag met zijn echtgenote hun diamanten huwelijk mogen vieren, is ook langs gekomen om een bijdrage te doen. Omstreeks vier uur in de middag zijn alle genoteerde bedragen opgeteld. Er is SRD 26.500 opgehaald.

Aan het eind van de maand oktober zal aan de hand van de bankafschriften het definitieve resultaat van de telethon bekend worden gemaakt.


Donaties kunnen gestort worden op: De Surinaamsche Bank T.N.V. EBGS Gemeente Saron Bouwfonds SRD Rek. nr.: 13.62.135 en EURO Rek. nr.: 46.66.259.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May