Politieman misdraagt zich na aanrijding
05 Oct 2013, 12:00
foto


Een politieagent heeft zaterdagochtend een bromfietser opzettelijk aangereden. Dit gebeurde aan de Martin Luther Kingweg dichtbij de hoek van de Beekhuizenweg. De bromfietser ging richting Paramaribo en reed op de linkerhelft van de weg. De politieman die in zijn personenvoertuig met kentekennummer 48-85 WP kwam aangereden, drukte de bromfietser van de weg. De bromfietser kwam te vallen en liep ernstige letsels op. Hij moest met de ambulance vervoerd worden naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Een vriend van het slachtoffer die op zijn eigen bromfiets zat, heeft de aanrijding zien gebeuren. Tot zijn grote verbazing reed de veroorzaker door. De vriend achtervolgde hem tot aan de Latourweg en kon de agent dwingen te stoppen. Volgens de vriend heeft de agent direct gevraagd of het slachtoffer gewond is geraakt. Hij heeft zich daarna gelegitimeerd en zijn ze samen teruggekeerd naar de plek van het ongeluk.

Daar aangekomen is de agent in zijn voertuig blijven zitten. Na enkele ogenblikken stapte hij uit en tot ieders verbazing had hij ineens zijn politie-uniform aan. Hij ging danig te keer en dreigde zelfs de getuige in elkaar te slaan. Daarna belde hij een vriend van hem op die ook agent is. Deze agent heeft de getuigen eveneens onheus behandeld. De vriend van het slachtoffer zegt het niet te kunnen begrijpen dat wetsdienaren zich zo misdragen. "Als ik hem niet achterna had gezeten, was het weer dat een bestuurder een slachtoffer in hulpeloze toestand achter heeft gelaten". Hij hoopt dat de minister en de korpschef hard zullen optreden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May