Borstonderzoek tegen gereduceerd tarief bij Stichting Lobi
05 Oct 2013, 20:00
foto


De maand oktober staat in het teken van verhoogde aandacht voor borstkanker. Stichting Lobi maakt gedurende de gehele maand oktober het borstonderzoek voor iedereen toegankelijk, door het hanteren van een gereduceerd tarief.

Het thema van Oktobermaand - Borstkankermaand dit jaar is ‘Samen verder’. Dit is een internationaal thema om degenen die borstkanker hebben (gehad) te ondersteunen. Stichting Lobi wil vrouwen motiveren om dit aspect van hun gezondheid serieus te nemen en onderzoek te laten doen. “Samen gaan wij de strijd aan tegen borstkanker, want samen zijn we sterk”, is de boodschap van de stichting.

Borstkanker is in Suriname en in de rest van de wereld een van de meest voorkomende vormen van kanker bij de vrouw. De ziekte is niet te voorkomen. Ook niet door regelmatig onderzoek te doen. Onderzoek kan slechts helpen om borstkanker tijdig te ontdekken. Borstonderzoek is cruciaal in het vroegtijdig ontdekken van borstkanker en vrouwen krijgen het advies regelmatig hun borsten te onderzoeken, ook als er geen klachten zijn.

1 op de 10 vrouwen krijgt borstkanker. Het eerste verschijnsel van borstkanker kan een voelbare knobbel in de borst zijn. Hoe eerder een knobbeltje ontdekt wordt, hoe groter de kans is op een succesvolle behandeling en genezing, zegt stichting Lobi. Bij Stichting Lobi wordt het borstonderzoek verricht en leren de vrouwen hoe zij zelf hun borsten kunnen onderzoeken. De stichting staat aan de Fajalobistraat 16, Zorg en Hoop en is te bereiken op het telefoonnummer 400444.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May