Studie informatiebeurs Saramacca op schema
06 Oct 2013, 02:00
foto


Het district Saramacca is druk bezig de laatste hand te leggen aan de studie informatiebeurs, die op 8 en 9 oktober te Groningen gehouden zal worden. Het doel van de beurs is om jongeren in te lichten over de studiemogelijkheden in Suriname en het werk dat gedaan kan worden na het behalen van een bepaalde onderwijsgraad. Deze beurs is een initiatief van de Jongeren Vereniging Saramacca (JVS) en wordt in samenwerking met het districtscommissariaat gehouden.


Avinash Bhagwat van JVS zegt dat er vooraf een evaluatie was gemaakt van de verschillende opleidingen en bedrijven in Suriname die mogelijk naar de beurs gehaald zullen worden. Op basis van de reactie van de bedrijven en de verschillende scholen is een plattegrond gemaakt over de opzet van de beurstenten. Hij deelt mee dat de promotie goed op schema is. Dit gebeurt door flyers, spandoeken, posters en de media.

Het geld dat nodig is voor deze activiteit komt van de opbrengst van de avondbussen die zijn ingezet door Staatsolie Maatschappy Suriname NV. De scholieren die gebruik maken van deze avondbussen betalen maandelijks SRD 25. Dit bedrag wordt bij het districtscommissariaat gestort. De opbrengst van de afgelopen twee jaren zal worden gebruikt voor de uitvoering van de beurs.

Orpheo Ngadiman, een van de coördinatoren, merkt op dat alle scholen in Saramacca uitgenodigd zijn. Ook scholen uit Nickerie en Coronie worden verwelkomd. Hij verwacht ruim honderd leerlingen uit de westelijke districten. In de middaguren zullen er bussen ingezet worden in verschillende wijken van Saramacca, zodat ook leerlingen die niet over vervoer beschikken, de beurs kunnen bezoeken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May