Belastingdienst wil nieuw computerbeheerssysteem
04 Oct 2013, 17:00
foto
Tony van Dijk, directeur der belastingen, tijdens een bespreking met de consultants Raúl Zambrano en Francisco Beiner. Hoofdinspecteur der directe belastingen, Joan Veldhuizen en Carlos Wong, Hoofd ontvanger der directe belastingen nemen ook deel aan het gesprek. (Foto: CIAT)


Suriname lijkt vast van plan zijn interne belastingen goed te gaan beheren. De Belastingdienst wil daarvoor een nieuw computersysteem opzetten. Een technische missie van het uitvoerend secretariaat van het CIAT (Inter-Amerikaanse centrum van belastingdiensten) heeft daartoe een bezoek gebracht aan het departement.

Er is informatie verzameld om een onderzoeksopdracht op te stellen voor de bouw en invoering van een nieuw geïntegreerd beheerssysteem voor de binnenlandse belastingen. Op basis van dit document zullen Tony van Dijk, directeur van de Dienst der Belastingen en het ministerie van Financiën het project voor financiering indienen bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.

In de technische missie zaten Raul Zambrano, directeur van de technische bijstand en informatie-technologie, en Francisco Beiner, Directeur Operations en Institutionele beheer van het CIAT. Zij hebben hun werkzaamheden van 24 tot en met 27 september uitgevoerd.

Het Inter-Amerikaanse centrum van belastingdiensten steunt de inspanningen van de nationale regeringen door de ontwikkeling, de maatschappelijke acceptatie en institutionele versterking van de belastingdiensten te bevorderen. Het CIAT stimuleert ook de internationale samenwerking en uitwisseling van ervaringen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May