Journalist getuigt in moordzaak Chigharoe
04 Oct 2013, 05:00
foto


Raadsman Benito Pick zei op de rechtszitting donderdag dat een journalist, die hij aanduidt als getuige X, de politie heeft geïnformeerd over Melvin C. Deze wordt ervan verdacht op de ondernemer Viresh Chigharoe (28) op 21 november 2011 geschoten te hebben. Hij werd geraakt in het been, de buik en rug. Het slachtoffer overleed een dag later in het ziekenhuis.

Pick betoogde dat X er zelf niet bij was toen het voorval zich voordeed. Hij zou het van anderen vernomen hebben. De advocaat merkte op dat Melvin C. vanaf het begin steeds ontkend heeft. Pick zei dat de politie processen-verbaal gekopieerd heeft, zonder deze na te trekken. De raadsman vroeg om vrijspraak voor zijn cliënt, omdat er volgens hem er gebrek aan bewijs is. Moeder Chigharoe barstte in tranen uit. De zaak zal op 21 november verder behandeld worden, de dag waarop haar zoon doodgeschoten werd. Het wordt dan twee jaren.

Bewijs geleverd
De officier van justitie, Astrid Niamat vindt dat er overtuigend en wettig bewijs is geleverd. Melvin C. blijkt de schutter te zijn in deze levensberovingszaak. Niamat merkte eerder op de rechtszitting op dat Melvin C. met voorbedachte rade het leven van het slachtoffer had ontnomen. Hij had de hele week de ondernemer geobserveerd en voerde zijn snode daad op die bewuste dag, na sluitingstijd van de zaak Viresh Equipment, uit.

In de eerste instantie ontkende Melvin C. alles. Daarna had hij bij de politie al huilend in details verteld wat er is gebeurd. Melvin C. verklaarde dat hij de ondernemer niet kende, maar door een Braziliaan ingehuurd was. Hij zou betaald worden voor de job. Ook was hij met de politie geweest op de plaats van het delict en had aangegeven hoe hij zich uit de voeten had gemaakt van de locatie, nadat hij op het slachtoffer geschoten had. Ook wees hij de plek aan, waar hij zijn scooter achtergelaten had. Zijn kledingstukken, die hij aanhad op die bewuste dag, werden in beslag genomen. Daarna ontkende Melvin C. alles. Hij beweerde dat hij onder invloed van drugs was toen hij de bekentenis aflegde. Niamat benadrukte dat er nergens in het dossier opgenomen is dat de verdachte drugs gebruikte. Zij noemde dit moord met voorbedachte rade en voerde aan dat het om een zeer ernstig strafbaar feit gaat.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May