Assemblee vergadert niet tot geluidssysteem in orde is
04 Oct 2013, 02:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


De Nationale Assemblee zal voorlopig niet vergaderen. Eerst moet het geluid in de vergaderzaal in orde worden gemaakt. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei donderdag tijdens de openbare vergadering dat het geluid elk moment kan uitvallen. Zij deed een beroep op iedereen die betrokken is bij het geluidsysteem, hoge prioriteit hieraan te geven. Ook de regering moet vlot meewerken om zaken in orde te maken.

Simons merkte op dat zij het met een draadloze microfoon moet doen. Het geluid van diverse leden valt uit. Dit is niet te doen, merkte de assembleevoorzitter op. Zij heeft de vergadering ook vroegtijdig verdaagd tot nader orde. "Wij gaan geen begroting kunnen behandelen met dit geluidssysteem", deelde Simons mee.

Vicepresident Robert Ameerali zegde alle steun toe namens de regering. Hij haalde aan dat indien de gunningsprocedure nog niet rond is, de regering adviezen kan geven. Simons zei dat indien er in Suriname een geluidssysteem is dat gelijk gebruikt kan worden, zij er open voor staat. Er zal hard gewerkt worden om het geluid in orde te maken, waardoor het parlement weer kan vergaderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May