Drieënhalf jaar geëist voor bedreigen rechter
03 Oct 2013, 03:00
foto


Tegen de verdachte Gregory B. heeft officier van justitie, Duncan Nanhoe, een celstraf van drieënhalf jaar geëist. De verdachte had rechter Sieglien Wijnhard met de dood bedreigd, nadat zijn broer Sergio B. veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van achttien jaar door Wijnhard. Sergio B. is begin juli veroordeeld voor het vermoorden van John Veira, het toenmalige hoofd van de Luchtvaartdienst.

De uitlatingen van Gregory B. zijn door zijn vrouw gerapporteerd aan de politie. Zij deed aangifte tegen de verdachte bij de politie, nadat zij bedreigd en mishandeld was. Bij het verhoor bleek dat ook Wijnhard met de dood bedreigd was. Volgens haar kocht haar partner een wapen en wilde hij daarmee Wijnhard vermoorden. Daarnaast maakte hij een foto, met zijn mobiele telefoon, over het verschenen bericht van zijn broer in een krant en stuurde dat op voor Sergio B. die ingesloten zit. De politie trof de foto van het krachtenbericht in zijn telefoon aan. Ook verklaarde de vrouw dat de verdachte vaker naar het cellenhuis belde met zijn broer.

De verdachte verklaarde dat hij het wapen van een Braziliaan had gekocht voor eigen veiligheid, aangezien hij in het binnenland werkt. Hij beschikt niet over een vuurwapenvergunning. Gregory B. merkte op dat zijn partner kwade bedoelingen heeft en daarom leugens heeft verteld. Gregory B. ontkent de uitlatingen gedaan te hebben en vindt dat hij onschuldig is. Hij merkte op dat hij vrij wil leven en dat hij niets van de bedreigingen af weet. “Doen jullie wat jullie hart voelt. Ik ben moe”, reageerde Gregory B. De verdachte zei dat hij tevreden was met de strafeis en wilde meteen dat er uitspraak moest komen in deze zaak. Rechter Dinesh Sewrattan doet op 16 oktober uitspraak in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May