Sozavo maakt 1400 senioren van Marowijne blij
29 Sep 2013, 04:00
foto
Minister Alice Amafo geeft cadeautjes aan twee seniorenburgers.


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft zaterdag, met het oog op de Internationale Dag voor Senioren op 1 oktober, voor de derde achtereenvolgende keer in Marowijne de 'Bigi Sma Dey' gehouden. Aan ruim veertienhonderd seniorenburgers uit het district is in 'Clock House' te Moengo een gezellige dag bezorgd. Volgens Sozavo minister Alice Amafo valt er niet te grappen met het fundament van deze samenleving. "Het is dit fundament welke zorgt voor een gezond en leefbaar Suriname", stelt zij.

De senioren genoten van enkele dansoptredens en aan het eind van de dag zijn allen huiswaarts gekeerd met een levensmiddelenpakket. Dat deze activiteit in de smaak is gevallen, blijkt ook uit het feit dat velen spontaan de benen los gooiden. Amafo zegt dat de regering door zal gaan met de viering van deze dag. De verandering is enkel dat deze dag nu landelijk zal worden gevierd. "Doe goed en blijf goed doen en zie niet om", gaf de bewindsvrouw mee aan de senioren. "Het is waarlijk een genade en zegen van de Almachtige om een hoge dienstbare leeftijd te bereiken", meent ze. Ze riep jongeren ook op het positieve levenspad van deze senioren goed op te volgen en niet te blijven blindstaren op slechte voorbeelden uit het leven.

Volgens districtscommissaris Theo Sondrejoe maakt het niet uit of de senioren in overheidsdienst waren of niet. De dag is volgens hem voor iedereen, omdat elke seniorenburger op welke wijze dan ook zich dienstig heeft weten te maken voor dit land. "Als overheid zijn we hen dankbaar". Hij riep de ouderen op om ondanks alles elke dag vreugdevol tegemoet te gaan.
Het startsein voor de viering dit jaar is gegeven in Boven-Suriname. Deze Internationale Dag voor Senioren 'project 'Grantaagi' zal ook worden gevierd te Stoelmanseiland, Nickerie, Coronie en Brokopondo. De parlementariërs Marinus Bee en Ronnie Brunswijk van Marowijne waren ook aanwezig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May