Contract Staatsolie-directeur Waaldijk opnieuw verlengd
27 Sep 2013, 12:03
foto
Staatsolie-directeur Marc Waaldijk


Het contract van algemeen directeur Marc Waaldijk van Staatsolie is opnieuw verlengd. Dit besluit is genomen door de aandeelhouder, de Staat Suriname. Marc Waaldijk zou per 1 oktober afzwaaien. In een persbericht wordt aangegeven dat er verscheidene expansie activiteiten in uitvoering zijn en in het belang van de verdere vooruitgang van Staatsolie, heeft de aandeelhouder gekozen voor continuïteit van bestuur.

In maart 2014 zal Waaldijk aftreden. De directie krijgt in deze periode de opdracht om:
- het traject van een tweede obligatielening in te zetten en succesvol af te wikkelen.
- een aanzet te geven tot gedeeltelijke democratisering van Staatsolie. Dit houdt in het afstoten van tien procent van de aandelen. Dit zal gebeuren in samenwerking met de financiële en monetaire autoriteiten.

In het persbericht, ondertekend door Waaldijk, staat dat de raad van commissarissen daarnaast de opdracht krijgt om het traject van doorlichting van de organisatiestructuur van Staatsolie in te zetten door een internationale consultant, met specifieke olie en gas ervaring. De doelen die gesteld zijn voor de planperiode 2013-2030 zullen getoetst worden op de doelmatigheid, efficiency en uitvoerbaarheid. Het resultaat van de doorlichting zal dienen te leiden tot een goede invulling en bezetting van de topstructuur.

"De aandeelhouder hecht eraan ter waarborging en uitvoering van deze punten een tijdschema aan te koppelen. "De aandeelhouder beoogt met deze besluiten de Staatsolie Maatschappij Suriname NV robuuster te maken, teneinde de continuïteit en verdere groei veilig te stellen", staat in het persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May