Suriname vraagt hulp bij samenstellen geologische kaart
26 Sep 2013, 21:00
foto
Minister Hok wijst enkele gebieden op de geologische kaart aan. (Foto: NH)


Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in een onderhoud met de Chinese ambassadeur Yang Zigang en de Commercial Counselor Ma Yingli, gevraagd in hoeverre de Volksrepubliek China kan helpen bij de realisatie van een moderne geologische kaart van Suriname. De huidige geologische kaart van Suriname is gebaseerd op gegevens uit 1947 en moet aangepast worden.

De mogelijkheid om directe investeringen van Chinese bedrijven aan te trekken in sectoren die vallen onder NH, kwam ook aan de orde tijdens het gesprek met de Chinese functionarissen. Zigang gaf aan erg onder de indruk te zijn van de prestaties van Suriname, vooral op het gebied van mijnbouw. Hij zegt dat China graag kennis en expertise ter beschikking zal stellen aan Suriname.

NH is al enige tijd bezig met de voorbereidingen van het project dat moet leiden tot vervanging van de oude geologische kaart. Met medewerking van de Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMIF) die met de financiën inkomt, is er een Programma van Eisen opgesteld door een deskundige. Met dit Programma van Eisen kan vervolgens naar de uitvoering van het project worden gewerkt, zegt de voorlichting van NH.

Minister Hok is bij het gesprek met de ambassadeur en de Commercial Counselor bijgestaan door beleidsadviseur Iwan Krolis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May