RGB-minister: Te veel klachten over Dienst der Domeinen
27 Sep 2013, 18:30
foto


Het hoofd van de Dienst der Domeinen, Rudy Somojiono, is uit zijn functie ontheven, omdat de meeste klachten te maken hadden met deze afdeling. "Wij zijn bezig met de reorganisatie en de klachten waren van dien aard dat er opgetreden moest worden. Er kwamen te veel mensen naar de Dienst der Domeinen om te klagen en uit te schelden. Iemand wilde het hoofd zelfs kappen. Dit heeft hij ook bevestigd in een gesprek met mij", zegt minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) aan Starnieuws.

De bewindsman merkt op dat het belangrijk is om Somojiono uit het systeem te halen. "Dit is nodig voor zijn bescherming, maar ook die van het ministerie". Relyveld merkt op dat het ministerie hard bezig is om de achterstanden in te lopen. "Als er zoveel wordt geklaagd, dan is er echt iets aan de hand. Daarom was het nodig om op te treden", zegt de minister.

Op dit moment heeft RGB ook geen directeur. Glenn Redjopawiro, is begin deze maand ontheven uit zijn functie. Er is nog geen invulling gegeven aan deze post. "Wij werken eraan om een geschikte persoon te benoemen tot departementsdirecteur. Er zal ook een nieuwe verantwoordelijke komen op de Dienst der Domeinen", deelt de minister mee. Somojiono is ter beschikking van de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May