Zwitserse bank leent US$ 74 miljoen aan Staatsolie
25 Sep 2013, 10:00
foto


De Zwitserse bank Credit Suisse leent Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS) US$ 74 miljoen. Dit geld is bestemd voor de uitbreidingswerkzaamheden van SPCS en het opvoeren van de capaciteit van het onderstation. Deze lening moet binnen zeven jaar zijn terugbetaald. De elektriciteitscentrale op Tout Lui Faut wordt nu uitgebreid om de huidige capaciteit van 28 Megawatt op te trekken naar 62 Megawatt.

Op 30 augustus 2012 werd voor de uitbreiding van de overeenkomst een lening gesloten met Suriname Gas and Electricity Industry NV. De bouw van de centrale en levering van de generatoren geschiedt door Wärtsilä OY uit Finland, die samenwerkt met Suriname Gas and Electricity Industry NV. Wärtsilä is wereldwijd één van de grootste leveranciers van elektriciteitscentrales. Staatsolie zegt in een persbericht met deze investeringen in te spelen op een verzoek van de regering en de toenemende energiebehoefte in Suriname. Dit moet mede zorgen voor waarborging van de elektriciteitsvoorziening op middellange termijn.

Staatsolie betrad in augustus 2006 de markt voor elektriciteitsopwekking met de ingebruikname van een 14 MW-centrale te Tout Lui Faut. In 2011 kwam daar nog eens 14 MW bij, wat de huidige totale opwekcapaciteit op 28 MW bracht. De huidige uitbreidingsactiviteiten bij SPCS passen ook in de strategische doelstelling van Staatsolie die midden in de transformatie zit van een aardoliebedrijf naar een duurzame energieproducent.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May