Ministers Lackin en Timmermans zoeken oplossingen
24 Sep 2013, 19:30
foto
De Surinaamse en Nederlandse delegaties tijdens het gesprek tussen ministers Winston Lackin en Frans Timmersmans. (Foto: Buza)


Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en zijn Nederlandse collega Frans Timmermans willen verandering in de bilaterale betrekkingen. Zij zullen de bestaande knelpunten verder analyseren en zoeken naar oplossingen.
De ministers zullen diepere aandacht besteden aan de zaak rond de diplomatieke vertegenwoordigingen. Hiertoe zullen binnen korte tijd de nodige stappen ondernomen worden.


De bewindslieden hebben elkaar ontmoet in de marge van de 68ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Dit is een uitvloeisel van afspraken die aan het begin van het jaar tijdens de CELAC staatshoofden vergadering in Chili werden gemaakt. Van Surinaamse zijde hebben de ambassadeurs Arnold Halfhide, Michel Kerpens en Henry Mac Donald aangezeten. De Nederlandse minister was ook vergezeld van zijn adviseurs.

Het gesprek concentreerde zich rond de mogelijkheid van de verbetering van de betrekkingen tussen beide landen, die de laatste tijd enige verkoeling vertonen.
Beide landen onderkennen de positieve relatie tussen elkaars volkeren, alsook de mogelijke betekenis van onder andere het Nederlands bedrijfsleven in Suriname en er zijn afspraken gemaakt om verder hieraan de nodige impulsen te geven. Het ministerie van Buitenlandse zaken meldt dat zodra daartoe de gelegenheid zich voordoet de dialoog voortgezet wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May