Van der San wil ingrijpen president in kwestie dochter
24 Sep 2013, 14:16
foto
Eugene van der San leest de petitie bestemd voor president Desi Bouterse voor. Deze werd in ontvangst genomen door raadsadviseur Jules Wijdenbosch. (Foto: Raoul Lith)


De ouder Eugene van der San heeft vanmiddag een petitie aangeboden, bestemd voor president Desi Bouterse. Het document is in ontvangst genomen door raadsadviseur Jules Wijdenbosch. Van der San wil dat de president op basis van zijn bestuursrechtelijke bevoegdheid ingrijpt, waardoor zijn dochter Jeillanla alsnog slaagt voor het toelatingsexamen mulo. Hij had eerder geen succes bij het Examenbureau (ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling) en bij de rechter.

Afgesproken was dat Van der San de petitie samen met de vader van de leerling Shusmita Rambali zou indienen. Toen het moment daar was, stond hij er alleen voor. Van der San, die directeur is van het kabinet van de president, zegt dat hij zijn functie niet gebruikt om deze zaak aan te vechten. Hij treedt op als ouder. Hij vindt het erg dat de andere vader niet is komen opdagen.

Van der San zegt dat hij geen andere mogelijkheid op dit moment heeft dan zich te wenden tot de president. Beroep aantekenen zou te lang duren, want de school begint al in oktober. "Ik ga ervan uit dat de president de urgentie begrijpt", zegt Van der San aan journalisten van de Ware Tijd en Starnieuws die bij de aanbieding van de petitie aanwezig waren. Van der San stelt dat de president als uitvoerende macht gebruik kan maken van zijn bevoegdheid om een besluit te nemen. Van der San vindt dat hier sprake is van onrecht en een rechterlijke dwaling.

U kunt de petitie die Eugene van der San heeft aangeboden, hier downloaden.
pdf-icon.gif petitie_Van_der_San.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May