Jagen met kunstlicht blijft verboden
24 Sep 2013, 16:30
foto


Bezoekers in de recreatieoorden en langs de kreken zijn vaak geneigd de jacht te combineren met vermaak. Met de vakantiedrukte zullen ook de jachtopzieners van de Afdeling Natuurbeheer hun jachtcontrole-activiteiten opvoeren.

“We zullen niet schromen om op te treden tegen overtreders van bijzondere wetten, waaronder de Jachtwet, de Vuurwapenwet en de Visstandbeschermingswet,” zegt de afdeling in een persbericht.

Kunstlicht bij de jachttrip is verboden. Deze vorm van jagen heeft al de nodige slachtoffers geëist. Bij het jagen met kunstlicht in lijnen en/of met voertuigen wordt vaak een andere jager die ook bezig is met kunstlicht te jagen, gezien als prooi. In de meeste gevallen wordt dan direct gericht geschoten, waardoor de ongelukken niet uitblijven.

De afdeling Natuurbeheer wijst erop dat de jager die op heterdaad wordt betrapt op het jagen met kunstlicht zich heeft schuldig gemaakt aan een economisch delict door de Jachtwet en het Jachtbesluit te overtreden. Jagen met kunstlicht is altijd verboden. Bij overtredingen riskeert de jager dat het kunstlicht en het jachtwapen in beslag worden genomen. Elke jager dient op zijn jachttrip alle benodigde bescheiden bij zich te hebben en zich te houden aan de Jachtwet 1954 alsook het Jachtbesluit 2002, zegt de Afdeling Natuurbeheer. Ten overvloede voegt zij eraan toe dat er niet mag worden gejaagd in natuurreservaten of op beschermde diersoorten en dat de Jachtkalender in acht dient te worden genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May