SVB dient project van US$ 50.000 in bij FIFA
23 Sep 2013, 23:00
foto
Het bestuur van de SVB. Voorzitter John Krishnadath aan het woord.


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft bij de Wereldvoetbalbond (FIFA) een project ingediend van US$ 50.000. “Het gaat om het informatietechnologie gedeelte en het digitaliseren binnen de SVB”, zegt voorzitter John Krishnadath. Een paar maanden terug werd aangekondigd dat de digitalisering wordt aangepakt. “Er is samen met een consultant een tijdspad afgesproken van augustus tot september. En we zouden 22 september zover moeten zijn”, stelt de SVB secretaris Bernhard Abia.

De streefdatum is volgens Abia niet gehaald, omdat er geen hardware (computers, laptops, scanners, printers) begroot is geworden. "Met de software zouden we het nog redden. Maar hardware geeft problemen”, legt hij uit. Het project is ingediend bij de FIFA. De SVB-secretaris geeft aan dat er contact is geweest met de FIFA die het project wil financieren.

De SVB vindt het belangrijk dat het voorwerk dat is gedaan wordt meegenomen in dit proces. “De website, de registratie, het ledenbestand”, zijn enkele voorbeelden die Abia opsomt. Door het digitaliseren van het systeem bij de SVB wordt het mogelijk gemaakt om spelers makkelijker te volgen. Het bijhouden van statistieken (doelpunten, rode kaarten etc.) en relevante data zou bij elke transfer naar andere verenigingen door kunnen gaan. Ook data van de lidbonden worden dan door de moederbond bijgehouden. “Vóór eind van dit jaar willen we dit project uitvoeren, als de middelen vrij gemaakt worden”, beaamt de SVB-voorzitter.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May