Minov trekt SRD 90.8 miljoen uit voor naschoolse opvang
23 Sep 2013, 12:10
foto


Voor naschoolse opvang heeft het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) SRD 90.8 miljoen uitgetrokken voor het komende jaar. Vanaf oktober valt de zoveel besproken naschoolse opvang onder gezag van dit departement. In de ontwerpbegroting van het Minov staat dat aan dit project reeds ongeveer twee honderd scholen meedoen. Suriname telt 355 basisscholen (openbaar en bijzonder onderwijs samen).

De perikelen rond de naschoolse opvang zijn nog niet helemaal opgelost. President Desi Bouterse deelde mee in 'Bakana Tori' dat er veel verkeerd is gegaan. Mensen hebben volgens hem veel geld gemaakt en gedeclareerd voor onder andere porties die niet zijn geleverd. Ook zijn er veel administratieve fouten gemaakt waardoor leerkrachten niet op tijd zijn betaald. Niet iedereen heeft nog geld ontvangen. Voor 2013 is ook SRD 90.8 miljoen uitgetrokken voor naschoolse opvang.

In de toelichting op deze post wordt aangehaald dat de opvang bestaat onder andere uit het bieden van een warme maaltijd, recreatiemogelijkheden, het begeleiden bij het maken van huiswerk, extra activiteiten ter ondersteuning en begeleiding van kinderen na school. Naast de naschoolse opvang wordt ook het project schoolvoeding, dat in 2008 is begonnen voortgezet. Hiervoor is een bedrag van SRD 10 miljoen uitgetrokken. Behoeftige schoolkinderen uit alle districten krijgen sinds 2011 een warme maaltijd. Het gaat om 28.100 kinderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May