Drugs onderschept op schip onder Surinaamse vlag
23 Sep 2013, 10:10
foto
Een schip dat voer onder de Surinaamse vlag is ten zuiden van de Canarische eilanden Las Palmas met drugs aangehouden.


Bij de Spaanse Canarische eilanden Las Palmas is een schip met aan boord 450 kilo cocaïne aangehouden. Het schip ‘Miss Emaila' voer onder de Surinaamse vlag. De marktwaarde van de lading drugs overschrijdt de euro 121 miljoen.

In hetzelfde gebied is in juli nog een boot met 500 kilo drugs aangehouden. Het vaartuig is ongeveer 2500 kilometer ten zuiden van de Canarische eilanden door de militaire eenheid gestopt. De vangst maakt deel uit van de zogenaamde ‘Operación Hojalata’ waar nu meer details over worden verstrekt. Het nieuws is wereldkundig gemaakt door onder andere de lokale krant 'La Provincia'. Het schip werd op 7 september reeds aangehouden en is vanmorgen de haven van Las Palmas binnengevaren.

De onderschepping van de lading betekent een nieuwe klap voor de drugshandel, zegt het ministerie van Financiën. De internationale route is een belangrijke voor handelaren, voordat de drugs zijn eindbestemming bereikt. Veiligheidsdiensten volgen deze route en de bewegingen erop al een hele poos nauwgezet. Het Spaanse marinevaartuig ‘El Petrel’ heeft 'Miss Emaila' dat onder de Surinaamse vlag voer met zijn bemanning aan boord begeleid naar de militaire haven, waar de lading is afgevoerd. De bemanning is gearresteerd.

Op 17 juli werd 500 kilo drugs aan boord van een zeilboot gepakt. Die aanhouding is uitgevoerd onder ‘Operation Lagaren’. De waarde van die lading aan boord van de ‘Maid of Orleans’ was US$ 182 miljoen. Op het schip is ook miljoenen dollars aan wapens aangetroffen.

Eerder, op 15 maart, werd op een ander schip in de buurt van Cape Verde twee ton cocaïne onderschept.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May