SRD 300 miljoen voor welvaartsbevordering
23 Sep 2013, 07:00
foto
Kostenraming voor welvaartsbevordering


De regering heeft ruim SRD 300 miljoen uitgetrokken voor het komende jaar voor welvaartsbevordering. Dit bedrag is opgebracht op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

In de conceptbegroting staat dat de regering enkele maatregelen heeft getroffen voor individuen en gezinnen die onvoldoende in hun leefomstandigheden kunnen voorzien. De regering zal via het directoraat Algemene Zaken deze doelgroep subsidiëren in het dekken van de kosten voor levensonderhoud. Op 1 juli is de Basis Zorgverzekering voor kinderen tot zestien en personen boven zestig jaar in werking getreden.

De Basis Zorgverzekering is een voorloper op het Nationaal Zorg Systeem dat in het eerste kwartaal 2014 zal worden uitgevoerd. Dit systeem omvat een nieuw in te voeren pensioen- en zorgstelsel, waarmee beoogd wordt om verbetering te brengen in het leven van alle burgers. Door een integrale aanpak wil de regering effectieve en efficiënte hulp bieden aan hulpbehoevende individuen en gezinnen. Financiële ondersteuning zal geboden worden door onder andere medische zorg voor zwangere vrouwen, nutsvoorzieningen (elektriciteit, drinkwater, kookgas), openbaar- en schoolvervoer.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May