VHP houdt lezing over rol en betekenis van Mr. Lachmon
21 Sep 2013, 16:00
foto
Bloemenhulde voor de oprichter van de VHP, Mr. Jagernath Lachmon.


De VHP en Nieuw Front-partners hebben vandaag een bloemenhulde gebracht aan de oprichter van de partij, Mr. Jagernath Lachmon. Er werden bloemen en kransen gelegd bij zijn standbeeld op het Onafhankelijkheidsplein. Lachmon werd geprezen als voorbeeldfiguur en een vredelievend mens die ook belangen van anderen veilig stelde. Vanavond wordt een lezing en paneldiscussie gehouden over de rol en betekenis van Lachmon voor Suriname. Deze activiteiten hebben te maken met de 97ste geboortedag van wijlen Lachmon.


In het partijcentrum zal een wetenschappelijke beschouwing gegeven worden over de rol van Lachmon in de Surinaamse politiek en zijn betekenis voor het land. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van beschikbaar bronnenmateriaal, zoals boeken, artikelen, documentaires. Tijdens de lezing zal ook aan de orde komen de vraag of de door Lachmon gepropageerde verbroederingspolitiek louter een manier was om aan de macht te komen en die te behouden, of was het een politieke filosofie waarin hij geloofde en die hij tot het einde van zijn leven heeft gepropageerd en gepraktiseerd.

Een van de inleiders is Maurits Hassankhan die de betekenis van de verbroederingspolitiek voor Suriname zal behandelen. Hij zal deze in verband brengen met de consensus democratie, die door de Nederlands/Amerikaanse politicoloog Arend Lijphart is uitgewerkt en wordt gepropageerd als een alternatief voor de Westminster democratie, zoals die wordt toegepast in de meeste Westerse landen. In het panel hebben ook zitting Hans Breeveld en Edwin Marshall.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May