Stichting Bont en Blauw tevreden over bewustwordingsproject
21 Sep 2013, 14:00
foto
Kinderen bezig met het opscheppen van eten tijdens het 'Popkiepatukamp'. (Foto: Stichting Bont en Blauw)


Stichting Bont en Blauw heeft haar jaarlijks terugkerende activiteit 'budgetteren en communiceren binnen het gezin' verder uitgebreid. In juli werd een theoretisch gedeelte verzorgd door Bendt Training en Consultancy waarbij onder andere planning en begroten, persoonlijk leiderschap, budgetteren en communiceren aan de orde kwamen. Afgelopen weekend is de opgedane kennis in praktijk gebracht.

Vijftig pupillen in de leeftijdsklasse 6-13 jaar en twintig cursisten zijn vanuit Indra Mayu Sportcentrum naar het Christoforus Internaat gebracht. Eerst werd er een historische stadstoer gemaakt. Na aankomst startte een volledig dagprogramma met Stichting Projecten. Voorzitter Lydia Nok van de stichting Bont en Blauw zegt dat met dit project bijgedragen aan meer bewustwording van de participanten. Er is een 'Popkiepatukamp' gehouden. Enthousiaste popkiepatu-ouders met 'hun' kinderen (zeven gezinnen met elk zeven kinderen) moesten het gehele weekend saamhorigheid demonstreren.

Juiste afwegingen maken
Communiceren en budgetteren was de rode draad van het kamp waarbij op creatieve en recreatieve wijze dit thema op voortreffelijke wijze is uitgedragen, zegt Nok. De popkiepatu ouders kregen aan het begin van het bewustwordingsweekend symbolisch geld voor de aanschaf van hun dagelijkse behoeften voor het gezin. Daaraan voorafgaand kreeg elk gezin van de organisatie een 'cheque' die verzilverd moest worden bij de 'Blauwtjiebank'. Samen moesten zij beslissen over de besteding van de beschikbare middelen.

Nok vindt het belangrijk dat jongeren al vroeg leren hoe op verantwoorde wijze met de beschikbare middelen om te gaan. Zij moeten economisch bewust en sterk gemaakt worden tegen de vele negatieve invloeden die op ze afkomen. Ze leren afwegingen maken bij het besteden van geld. “Niet alles kan in één keer op tafel komen. Je moet ernaar toewerken door de juiste prioriteiten te stellen", legt Nok uit.

De organisatie kreeg ook ondersteuning van het Korps Brandweer Suriname. Er werd een voorlichtingssessie gehouden over brandpreventie en brandveiligheid. Met een in scene gebrachte woningbrand heeft de brandweer gewezen op voorzichtigheid en oplettendheid ter voorkoming van brand. Concentratieverlies of onoplettendheid tijdens het koken, veroorzaakt ‘vlam in de pan’. Een levensgevaarlijke situatie volgens brandweer voorlichter Olton Pinas. Stichting Bont en Blauw meent dat zij in haar positieve streven is geslaagd en blikt tevreden terug.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May