Oud-voetballers gedenken Huize Ashiana
20 Sep 2013, 18:30
foto
Wensley Bundel (links), veteraan Transvaal en oud-voetballer August Burleson van Robinhood schenken de levensmiddelen aan onderdirecteur Rudy Kromoredjo van Huize Ashiana. (Foto: Raoul Lith)


Huize Ashiana heeft een donatie ontvangen van oud-voetballers van de verenigingen Robinhood en Transvaal. “Zondag hebben we onderling een wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Het was niet gepland dat we een schenking zouden doen", zegt August Burleson oud-voetballer van Robinhood. Bij de poort hebben de bezoekers een vrijwillige bijdrage gegeven. Deze middelen zijn dan ingezet om de inkopen te doen".

Rudy Kromoredjo, onderdirecteur van Ashiana, stelt dit gebaar bijzonder op prijs. Hij geeft aan dat zeker nu de financiën niet vrijkomen, de nood iets verlicht wordt. “We zijn in het derde kwartaal van het jaar en dat is zo voorbij. En er is tot nu toe alleen geld overgemaakt voor het eerste kwartaal”, legt de onderdirecteur uit. Door passen en meten is het gelukt om te overleven. Volgens hem kunnen de leveranciers niet altijd diensten leveren zonder daarvoor betaald te zijn.

Eerste stap
"Ashiana is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. En het is niet altijd mooi wat je leest of ziet”, zegt Wensley Bundel een van de veteranen van Transvaal. Hij geeft aan dat er een eerste stap is gezet naar iets dat een terugkerend karakter moet hebben. “We hopen elk jaar te kunnen voetballen, misschien voor andere instellingen”, zegt de Transvaal veteraan. We hebben ervoor gekozen om levensmiddelen te doneren zoals olie, uien, rijst en blikjeswaren. Ook zijn er onderhoudsspullen in het pakket zoals toiletpapier en pampers voor de senioren.

Hoewel deze spullen heel belangrijk zijn en de nood verlichten, hoopt Kromoredjo dat de overheid gauw de middelen overmaakt voor Ashiana. “We willen alles zo goed mogelijk doen, en dat de inwoners het naar hun zin hebben op hun oude dag”. Hij zegt dat het nu roeien is met de riemen die ze hebben.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May