SVB gaat samenwerken met voetbalbonden Brazilië
20 Sep 2013, 13:30
foto
SVB-voorzitter John Krishnadath krijgt presentjes van Antonio Nunes de Lima. (Foto: Raoul Lith)


Om de voetbalsport verder te ontwikkelen in Suriname is er hulp nodig. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) gaat samenwerken met de voetbalbonden van Belem do Para, Macapa en Manaus. De voorzitter van de SVB, John Krishnadath en Antonio Nunes de Lima, president van de voetbalbond van Belem do Para, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Deze overeenkomst met de voetbalbond uit Brazilië bestrijkt een breed veld. “Zowel mannen als vrouwen zullen in aanmerking komen voor de verschillende trainingen”, geeft Krishnadath aan. Vooral de jeugd die speelt in de verschillende klassen u-13, u-15, u-17 en u-20 zal een extra stimulans krijgen. “Voetbal moet weer ontwikkeld worden naar het niveau van vroeger. Suriname was in de regio aan top”, weet Nunes de Lima. Ook de technische ondersteuning wordt meegenomen in het proces. Er gaat een trainersopleiding gedraaid worden.

“We gaan voetbal spelen in Para, Macapa en Manaus. Het gaan in het bijzonder om wedstrijden voor de jeugd”, vertelt de SVB-voorzitter. Brazilië biedt een scala aan trainingen op voetbalgebied. “We kunnen ondersteuning krijgen bij het opleiden van de coaches en scheidsrechters”. Er is ook een aantal vriendschappelijk wedstrijden voor de vrouwen gepland. “Het ligt in de bedoeling dat ze meer ervaring opdoen, zodat ze hoger opstomen”, zegt de SVB-voorzitter.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May